sun

BellaBoka

Održivi pomorski saobraćaj

sun

BellaBoka

Održivi pomorski saobraćaj

sun

BellaBoka

Održivi pomorski saobraćaj

Održivi pomorski saobraćaj

Bella Boka trimarani su stvoreni za uživanje, uz potrebu za solarnom energijom - modelom zaštite životne sredine i smanjenja troškova održavanja. Kod električnih plovila eliminisani su ljuljanje, buka i neprijatan miris goriva. Zato putnici mogu disati slobodno i uživati u razgovoru, odnosno doživjeti ovo ekološko iskustvo u potpunosti.

Graciana

Elettra

Naš moto: Neka bude zeleno

Ekološki prevoz

Naša plovila promovišu ekološki sistem prevoza, koji skraćuje razdaljinu između bisera Boke, pri čemu se smanjuje emisija štetnih gasova (CO2 i CH4), a koji se dovode u vezu sa drumskim i pomorskim transportom.

Očuvanje biodiverziteta

Bella Boka plovila ne narušavaju krhku obalu, kao ni floru ni faunu. Ona ne mogu stvoriti ekološku katastrofu u vidu istakanja goriva, ili curenja ulja. Poštovanje prirode i očuvanje biodiverziteta zaštićenog područja je prioritet.

Ekološka država

Plovila na solarni pogon promovišu održivi pomorski prevoz, koji vodi ka: smanjenju efekata “staklene bašte”, poboljšanju upravljanja kvalitetom vode, biodiverziteta i zaštite životne sredine.

Ciljevi projekta

Naš cilj je stvaranje novog modela turizma, koji je fokusiran na ekološka i klimatski održiva rješenja. Nastojimo da podržimo Crnu Goru u ispunjavanju obaveza ka EU, u domenu smanjenja emisije štetnih gasova.

Red vožnje

Red vožnje

Novosti

single-line-wave

Partneri

single-line-wave